29 January 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

Posted by MummyDida at 2:41 PM 1 comments
Salam lagi..

nah..ambik korang..hari ini mak gile update entry contest..hahahah



(contest ini dibuat oleh tuanblog eiya & mytomeioutlet..mcm best je contest ni..)
(segala syarat2 ada disini ye)


# tuanpunya blog,boleh tak bagi 2 keping gambar..anak ada dua..takde plak gambar yang sweet bertiga.(sweet ke?)..boleh heh?

pics 1#


Nama mummy yg SWEET : Rasyidah Syahrol
Nama anak pertama yang COMEL : Nur Alya Quzandrea
Tarikh lahir : 03/09/2007 (2 tahun 4 bulan

pic ini adalah semasa majlis potong jambul anak kedua..kakakya punya lah susah nak tangkap masa majlis..berlari sana sini..sebab byk geng..berpeluh-peluh main.ni dah dapat..ku peluk erat..cewah..tangkap gambar main laga pipi..suka sgt gambar ini..

pics 2#


Nama mummy yg SWEET : Rasyidah Syahrol
Nama anak kedua yang COMELl : Nur Esya Quzandrea
Tarikh lahir : 03/09/2009 (6 Bulan)

gambar ini plak anak kedua mummy..baru 6 bulan comel kan?..gambar ini sweet kerana..mummynya beria bergambar..tapi anaknya pandang daddy belah sana..siap muntah tu..
alahai..tomeynya..

nota: buat pada tuanblog dan para juri..selamat memilih..



Wedding Photo Contest By Lynn Hamzah

Posted by MummyDida at 11:34 AM 2 comments

(contest ini dibuat oleh tuanblog Lynn..mcm best je contest ni..)
(segala syarat2 ada disini ye)

salam..apa kabar semua...

la..entry contest lagi..
takpe..mummy cuba je lah..mana tahu.. menang..tapi mmg tak pernah menang pun..huhuhuh


dan..disini mummy pertaruhkan gambo kawin mummy yang tak seberapa ini..

jeng..jeng...jeng
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


(pics selesai akad nikah..selesai batal air sembayang..bergambar kat masjid..tgklah aksi terlampau my hubby..terlampau excited gembira peluk pinggang mummy lagi..dalam masjid tu..maklumlah dah sah..tangkap gambar siap main PEACE2 lagi..org tua & tok kadi semua geleng kepala..hahhaha)


Pengantin Lelaki : Shahrinaz Sri
Pengantin Perempuan : Rasyidah Syahrol
Ulang Tahun Perkahwinan : 04 March 2006


nota : kepada juri sekalian..selamat memilih gambar..

28 January 2010

Disney On Ice -Disneyland Adventure

Posted by MummyDida at 12:11 PM 5 comments
yeah..
semlm...mr.suami dah bookkan ticket disney on ice fo me and for alya..yeay!!..akhirnya..dapat gak nak gi tgk..alya bukan main gembira sakan di kala melihat papan iklan kat area sg.penchala tu...
tu lah hintnya.nak minta daddynya belikan tiket..huhuhu
cian laki mak tau..anak dah pandai demand..nak wat cam ne..terima je lah..



Date : 14 Mar 2010, Sunday 6.30 Pm
Venue : Stadium Putra,Bukit Jalil


nota: pada kekawan mak,sesiapa yang gi..JUMPA anda disana!!!

Sandwich sedap mummydida!!

Posted by MummyDida at 9:24 AM 0 comments

salam..dan hai frens.

#disebabkan ada permintaan daripada kekawan pasal resipi sandwich tuna mummy..disini mummy buh letak resipi..cuba tau..jgn tak cuba..


Sandwich sedap mummydida!!

(pic :credit to mr.google)


Bahan-bahannya :

- Roti (gardenia)

-1 tin tuna pakai yg brand TC BOY (real mayonese)

-1 labu Bawang besar merah

-1 sudu mayonis ( dida selalu pakai ladychoice)

- cheese (kraft)

- butter (mother choice)

=masukan 1 tin tuna kedalam mangkuk..gaulkan dulu sebab kekadang tuna ketul2 lagi..lepas tu

=masukkan bawang yang telah dihiris.gaukan..dan masukkan mayonis..agak2 ye..jgn byk sgt mayonis..sebab tuna td pun dah ada mayonis..letak lah garam kalau nak bg rasa..sikit je tau..tak letak pun takpe..


=then..sapukan roti dgn butter..dan ratakan tuna yang telah digaulkan tadi..letakkan cheese di atasnya..

*lada sulah boleh ditaburkan sedikit..kalau ingin pedas-pedas sikit..

boleh juga diganti cili api..jgn byk sgt..takut rasa lari..huhuh


=boleh juga bubuh salad kalau nak..

=then tutupkan roti tadi dgn roti yang telah disapu butter..then potong...


taraaa........siap..ermm..boleh lah dimakan.


Nota : roti ,cheese dan butter boleh je pakai jenama lain.. dan lagi satu..

buatlah dgn penuh kasih syg.pasti lagi sedap..tu yang suami syg..awww...


25 January 2010

i need help!!!

Posted by MummyDida at 10:32 AM 2 comments
Salam...

Hi..kekawan..
dida ada sikit problem lah..
my hubby dah tukar opis baru..dah dapat kad ing..kira kad kesihatan lah..kami anak beranak dapat satu kad tiap seorang..

dida dapat tahu.kad ni kena pakai kat klinik yang jadi panel untuk ING..dah check..byk gak klinik nya..tapi..dida kan selalu check ngan paeds kat An-nur bangi..an-nur bangi tak cover..kena ada GL..lah satu hal plak nak wat apply GL untuk tiap kali check up..

prosedurnya..kena gi klinik panel ING..mintak surat rujukan..mesti kena check dulu..baru dapat surat rujukan kan?tak kan dia nak suruh refer..kalau dia leh settlekan..tul tak? kalau dapat surat refer..baru kena fax kat ing..minta GL..dah approve..baru leh gi check up kat an-nur..aduyai..pening.

dida kena wat macam tu..sebab tak leh byr sendiri...n claim kemudian..sebab dah kad..mesti company hubby reject..

and kena lah cari paeds baru for my doter..antara hospital yang jadi hospital panel for ING..antaranya..

Antara hospital Panel ING di seluruh negara:

>Kuala Lumpur :-Pusat Perubatan Intan Gleneagles;Jln Ampang
-Damai Servis Hospital;Jln Ipoh
-Pusat Perubatan Pantai;Jln Bukit Pantai


>Selangor :-Pusat Perubatan Selangor;Shah Alam
-Pusat Perubatan Subang jaya;Subang Jaya
-Hospital Assunta;Petaling jaya
-Pusat Perubatan Sunway;Petaling Jaya
-Hospital Pakar Ampang Puteri;Ampang
-Hospital pakar Damansara;Damansara Utama
-Pusat Perubatan Darul Ehsan;Shah Alam


nak minta tolong lah..boleh bgtau peads mana yang terbaik..mana tau mummy kat luar ini ada pengalaman jumpa paeds antara hospital kat atas ni..antara hospital kat atas ni..kekawan dah

tq ye kekawan..

22 January 2010

: Pemeriksaan Kesihatan Bersama IJN :

Posted by MummyDida at 3:03 PM 2 comments
Salam..hi.
Hari ni nak cite pasal pemeriksaan kesihatan oleh Institut Jantung Negara (IJN). Opis kami org wat Bulan Mesra Perkhidmatan..so wat lah aktiviti check up untuk staf..free jer..dari BMI ke high blood pressure..kolestrol and blod sugar.

mmg lah dah tiap dept diaturkan masa untuk tiap dept..tapi masih kelam kabut..urusetia entah memana..org IJN tu pun kelam kabut..bengang gak lah menunggu lama..nasib baik takde infek kat result..huhuh..mummy punya result semua ok..yang tak OK.biasaklah my BMI..huhuhuh..tak suka..tak suka..nak wat camne..tapi yang penting mummy sihat tau..alhamdullilah..just kena turunkan berat badan yang berlebihan ni..hahah..

oh..lepas wat check up semua..dgr plak ceramah daripada IJN..juga dari pakar pemakanan IJN..
dan penerangan nya amat berguna...TQ IJN..

aduyai...macam mana lah nak dapat badan ideal ni..??


daaaaaaa

20 January 2010

Wedding Auntie Dhenuka

Posted by MummyDida at 9:18 AM 1 comments
hola...
ari ni nak post cite pasal wedding dhenu pada hari ahad (17 jan 2010)..dhenu adalah kawan mummy satu opis..dhenu ni kat bahagian kewangan sebagai penolong akauntan..ceremony majlis wedding dia ni stat dm kul 9 pagi macam tu..tp mummy dtg kul 10 lebih ok..mummy tak bawak esya..sebab esya masih sleep..tinggal ngan omanya..lagi pun sebab ada ceremoy tu..mesti esya tak selesa...bising kan..ermm..by the time mummy sampai kat dewan komuniti lembah pantai,mampley( pengantin lelaki) baru nak pasang thali & keliling api..kira ngam2 timing lah..kan?

makannya dhenu dah mention..halal food..tapi biasalah kalau makan sekali harung..Q panjang sgt..i beratur kat buffet vageterian..agak2 dah kurang org..baru beratur kat buffet biasa tu..biasa je foodnya..vegeterian lagi SEDAP!!!

so enjoy the pix..

pix pra wedding (kat entrance)

with Nithi..X-PPSPPA

meja pengantin


pelamin @ dais

"Q" untuk bergambar pengantin..mummy & Azwa..juga my little doter

Congrats Dhenuka & Nada!!!


Lovebirds & Cheeky Girl :p


(alya shout)

Happy honeymoon auntie DHENU & uncle NADA!!! dont'be notty tau



till then..dadadada

19 January 2010

~Petition For New Hp

Posted by MummyDida at 12:10 PM 1 comments
salam..
hi..mummy dah create satu petition untuk pujuk en suami..untuk belikan new hp..
hp o2 skrg ni dah bengong..menci sgt..
so kepada kekawan semua..sokong ye petition yng mummy wat..

sayang semua..muahh

urlnya : http://www.petitionspot.com/petitions/wishlistdida2010

13 January 2010

Oh Sayang!!!

Posted by MummyDida at 11:00 AM 0 comments
hari ini aribln 13..tarikh penting bagi mummy & my sayang,..hari ni cbuk nak menjawap tag..
idea tag daripada blog cik yan.
walaupun dia tak tag..mummy nak gak jawap..hahahah..


1. First time you met him - when and where?
kaunter kat opis lama..Xybase Tech..masa tu mummy 1 opis ngan dia,okey..bila ekk..erm..tahun 2003

2. Love at first sight?
erm..tak kot.dulu-dulu ada cinta monyet..kira tak?hahahha

3. Who is he when the first time you met him?
pangkat-pangkat bos kat opis mummy

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
lupa la..erm..lama gak mamat ni.main tarik tali nak ajak mummy kuar tau..

5. First place dating?
mid valley..tgk movie the final destination 2..hahahah (lepas tu kantoi ngan org opis)

6. How he proposed?
proposed? erm..proposed masa nak tunang..siap decide tarikh kawin..dalam kete gti mamat ni

7. Special date with him?
bulan march..sebab declare bulan march..tunang n kahwin pun bulan march..

8. Changes that he asked you to do?
mummy ni kurang sabar sikit..tu dia nak i berubah..

9. What is about him that you love so much?
everything about him!!

10. What is about him that you wish he would change?
romantik kena lebih lagi..hahahahah

11. You lose your mind and crack your head when he?
time dia marah

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
dia nak ajak bercuti & SURPRISE!!!!

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
" CINTA ADAM DAN HAWA-terbit di syurga,terang dijiwa- (jiwang karat tau i ni..)

dan dengan ini..saya nak tag plak soalan cepu mas ni..pada kekwn ku ye....tq

07 January 2010

biRthDay aZwa *_*

Posted by MummyDida at 12:53 PM 0 comments
Hi..baru abis perhimpunan bulanan dis..kena buat kat bulan januari sebab tak sempat wat bulan 12.sebenarnya bukan nak cite pasal perhimpunan bulanan...nak post gambar sambutan besday azwa..besday azwa 24 hb 12 tu..tapi asik postponed je lunch..erm.. tadi adora ajak pej pos...singgah sekali lah kat secret recipe. .dora beli kek..then kitaorg mintak lilin..Celebrate
besday azwa.."Happy Besday Wawa!!!

p/s: sori gambar sekeping je..tak boleh upload plak gambar..asik failed je



anak sapa lah lawa + comel ni?

04 January 2010

A New Me

Posted by MummyDida at 2:54 PM 5 comments
Salam..
hari ini adalah post aku yang pertama dalam tahun 2010..so..sempena tahun baru ni,aku ubah lah semua jadi baru..sampaii layout kat blog aku ni pun aku tukar..cantik tak? RED IS LOVE


so..sempena 1st entry..aku buh gamba aku with my CINTA..sekeping sudah..bagi memulakan hari dalam tahun 2010..

 

all about love Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez