25 January 2010

i need help!!!

Posted by MummyDida at 10:32 AM
Salam...

Hi..kekawan..
dida ada sikit problem lah..
my hubby dah tukar opis baru..dah dapat kad ing..kira kad kesihatan lah..kami anak beranak dapat satu kad tiap seorang..

dida dapat tahu.kad ni kena pakai kat klinik yang jadi panel untuk ING..dah check..byk gak klinik nya..tapi..dida kan selalu check ngan paeds kat An-nur bangi..an-nur bangi tak cover..kena ada GL..lah satu hal plak nak wat apply GL untuk tiap kali check up..

prosedurnya..kena gi klinik panel ING..mintak surat rujukan..mesti kena check dulu..baru dapat surat rujukan kan?tak kan dia nak suruh refer..kalau dia leh settlekan..tul tak? kalau dapat surat refer..baru kena fax kat ing..minta GL..dah approve..baru leh gi check up kat an-nur..aduyai..pening.

dida kena wat macam tu..sebab tak leh byr sendiri...n claim kemudian..sebab dah kad..mesti company hubby reject..

and kena lah cari paeds baru for my doter..antara hospital yang jadi hospital panel for ING..antaranya..

Antara hospital Panel ING di seluruh negara:

>Kuala Lumpur :-Pusat Perubatan Intan Gleneagles;Jln Ampang
-Damai Servis Hospital;Jln Ipoh
-Pusat Perubatan Pantai;Jln Bukit Pantai


>Selangor :-Pusat Perubatan Selangor;Shah Alam
-Pusat Perubatan Subang jaya;Subang Jaya
-Hospital Assunta;Petaling jaya
-Pusat Perubatan Sunway;Petaling Jaya
-Hospital Pakar Ampang Puteri;Ampang
-Hospital pakar Damansara;Damansara Utama
-Pusat Perubatan Darul Ehsan;Shah Alam


nak minta tolong lah..boleh bgtau peads mana yang terbaik..mana tau mummy kat luar ini ada pengalaman jumpa paeds antara hospital kat atas ni..antara hospital kat atas ni..kekawan dah

tq ye kekawan..

2 comments:

mummy Darin on January 25, 2010 at 1:45 PM said...

try datuk dr zulkefili,, KPJ Selangor.. paed anak erra fazira..

kalau DSH kak musz x sure..

mummydida on January 28, 2010 at 10:13 AM said...

tq kak musz...:)

 

all about love Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez