30 December 2009

2010 is coming!!

Posted by MummyDida at 3:47 PM 3 comments
Salam..
alahai cian blog aku ni..dah lama tak dijengah tuanbadan..dah la byk draf postyang tak terpost..sat-sat lagi lah ye..fuhh..baru settle wat SKT..baru ringan sikit..ni kalau tak settle..dok pikir2..boleh lah fokus kat 6S kat department plak..
ni,tahun 2010 ni nak hampir sampai..kejappppppppp je lagi..pejam celik..pejam celik kita nak 'say' Selamat Tinggal pada 2009..2009 ni banyak memberi kenangan indah mahupun yang pahit..semua org ada kenangan tersendiri..iye tak? sofar ada gak lah wish list 2009 yang tak dapat dikecapi,contohnya..nak kereta sendiri,nak masuk umah sendiri..tak dapat lagi..ermm..entahlah.insyallah 2010 kot..doa2 kan lah yeh..

kat sini aku list kan ''WISHLIST 2010"..mana tahu Mr.Hubby singgah jap kat blog bini tersayang dia..hihihih..iye kan lah syg..PLZZZZZ..heheheh

1) Nak jadi isteri terbaik dari sekarang (skrg mmg baik tau..)

2) Mummy yang terbaik untuk anak2 dara ku..dan anak2 yang bakal datang..

3) Nak jadi anak yang soleh..(teringat kata penceramah kursus induksi lalu)

4) Nak jadi lebih rajin..dari segala benda..sembahyang, dalam kerja..rumah tangga..semua perkara lah)

5) Nak beli kete sendiri..second hand pun aku redha..

6) Nak new HP.. (O2 syg dah wat perangai..asik nak kena format je)

7) Nak masuk umah sendiri..tak best lah menyewa..kalau umah sendiri..pueh hati aku nak drill sana..conteng sana sini..

8) Nak Beg Guess (ada aku nampak sorang perempuan pakai..cantik sgt..)
kalau tak dapat sgt..aku nak LV..(dapat yang gred cap ayam pun..aku terima)

9) Just the 4 of us trip ( nak gi holiday!!!)

10) Nak kurus..nak kurus..nak kurus...

erm..dah lah..byk plak wish list aku..aku doakan agar semuanya tercapai..amin...amin..kekawan..tolong aminkan sekali ekk..
Buat kekawan semua..'Selamat Menyambut Tahun Baru 2010..semoga tahun baru ini..akan mendatangkan lebih banyak kegembiraan..amin..amin..

22 November 2009

Anakku Ceria Give-away Contest

Posted by MummyDida at 10:06 AM 3 comments
Sticky mode sampai 22 November 2009...
Sila skrol ke bwh untuk entri terbaru...





Salam..

Cara nak join contest senang jer... tapi hadiahnya... lumayan gitu.. teruja ngan hadiahnya..
Pada saper2 yg blom join lagi tu, jom ler meriahkan contest ni. :) Tapi ada syarat tau,

Syarat-syaratnya...

1. Be a follower of http://mystory-noriza.blogspot.com/
2. Be a follower of http://jommainkutu.blogspot.com/
3. Put entry contest in your blog (sticky entry ya!) dengan gelagat anak anda yang paling ceria.
4. Copy the contest banner into the blog entry with the contest link in your entry http://mystory-noriza.blogspot.com/
5. Place the Contest banner in your sidebar with link back to the contest entry (no link back will be disqualified)
8. Leave a comment on this post (Anakku Ceria Give away Contest) for me to pick up the winner.

Syarat-syarat:
1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.
2. Satu contestant 1 entry sahaja
3. Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009
4. Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.
4.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur
5.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad


Nak tau hadiahnyer? Hadiahnya berupa :

* set memasak vantage 3.0L

















Dan Pic anakku yang aku pilih untuk contest ini adalah...jeng-jeng..


20 November 2009

For Kak Edfa

Posted by MummyDida at 5:07 PM 0 comments
map dida

17 November 2009

Contest-Aksi Si Comel

Posted by MummyDida at 2:22 PM 1 comments






Nur Alya Quzandrea Binti Shahrinaz
03 Sept 2007
2 tahun 3 bulan
Aksi seorang pemandu F1 Professional

(aksi alya ni dida rakamkan baru-baru ni masa dia first time berani naik kete ni.kat Giant Kota damansara..selalu dia takut nak naik benda alah ni..sekarang,pantang nampak..mesti tunjuk..n nak naik..mummydida and daddy lah..buka purse..byr je...takpe..demi anak..kan?)

hi my fren..kali ni nak masuk contest aksi si comel plak..mummydida ni asik masuk contest..menang nya tak lagi..heheh
harapnya kali ni menang lah ekk
kepada kekwn kat luar tu,meh lah join reramai contest ni..
untuk lihat syarat2 nak masuk contest ni..
sila klik disini..

kepada para penaja iaitu ComelLote dan Muslimah Online Shop
Mummydida cadangkan agar dapat membuat hari baby dan kanak2/pelanggan bertuah ker..mesti gempak..customer mesti byk..sebab nak dapat hadiah misteri..heheheh
dan lagi satu,ada kan diskaun jika beli dari 2 item ke 3 item ker..perghh..mummydida memang pantang dgr diskaun..:)
dan lagi satu..lepas beli item org baju..suruh customer tu tangkap gambar..n jika gambar cantik dan best leh dapat hadiah..sekali jadikan pelanggan yang menang tu sebagai model kedai anda..:)



anyway..gudjob pada tuanrumah dan para penaja..don't forget..
PICK ME..PICK ME



16 November 2009

Seindah Butterfly Giveaway Kategori B

Posted by MummyDida at 8:58 AM 2 comments
Salam..dan HOlaaaaaa

Tq pada tuan rumah atas usahanya untuk membuat contest baby comel sempena bufdaynya..happy bufday pada tuan rumah..!!

sekarang mummy akan bagi tau serba sedikit tentang contest Seindah Butterfly Giveaway Kategori B. Inilah bannernya contestnya..




  • Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor
  • Masukkan kami lam BLOGLIST kowang
  • Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni
  • Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk "Seindah Butterfly" Giveaway Kategori B
  • Upload hanya SEKETUL gambar comey dan cute miut anak kowang xkirelah dlm keadaan ape skali pun tapi 12sx xmau yer jelir Pastu cerite la sket2 pasal ank kowang alang2 tu kan...
  • Jangan luper letak name & umur so comey yer
  • Anak kowang perlulah berusia diantara 1 HARI - 12 TAHUN (biase org buat 1hari - 4 tahun kan.. tp sy sian kt bebudak cute miut yg dh beso tu..... xpe, masukkan yeh )
  • Kalau ade 10 org anak, bermakne 10 gambar boley di upload tp setiap gambar mesti ade gambar peserta saje.. mok atau pok nye walaupun cute miut xdibenarkan inteprem, ok!! takbole
  • Makesure si cute miut tu anak kowang dan anak kucing xkan dilayan
  • Kowang jugak merelakan gambar si comey kowang diabadikan dlm blog ini nnt
  • Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor dan di entry anda nnt bgtau 3 design baju / ape2 je yg ader lam blog sponsor yg kowang minat. Mane tau powan cuda terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang ihikhik
  • Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni.
  • Sy akan tinggalkan jejak di entry anda, I'Allah..
  • Tarikh luput : 06 / 12 / 2009
dan ini plak nak cite pasal ponsor hadiah daripada cuda.

Sponsor oleh : http://tokeybaju.blogspot.com
pergh..cuda punya baju memang best2..nak order..tapi tak order2 lagi..ni dah buat contest..harap2 dapat lah baju free..plzz..cuda..pick me..pick me!!!

dan kalau lah mummydida menang..

leh tak mummy mintak..hadiah ni..
a) minnie mouse/cookie monster (for mummy)
b) minnie mouse/cookie monster (for alya)
c) mickey mouse/cookie monster(for daddy)
d) minnie mouse/cookie monster (spesel request.. for baby Esya) ni mummydida byr sendiri

maklumlah..nak complete satu family.hehehehhe




dan ada satu hadiah misteri..apa lah agaknya...


dan gambar yang mummy nak contestkan ialah..


Nama : Nur Alya Quzandrea (Cheeky Girl)
Umur : 2 tahun 3 Bulan

Alya adalah anak dara ku yang pertama.dilahirkan secara normal pada 3 Sep 2007.Baby girl ini seberat 3.25 kg dilahirkan di Hosp Pakar Bangi.mummy start pecah air ketumban masa blk dari tgk pertandingan bunga api antarabangsa kat Putrajaya..konon2 nak gi toilet kat hentian..kuar je kaki dari keta..hah ko..air ketumban deras panas kuar..apa lagi pecut mrdaddy ke hosp.sampai sana nurse seluk..masih bukak 2 cm..samai ke tengahari esoknya..still 2 cm..dr ckp,kalau sampai ptg tak bukak gak..kena induice..induice gak lah..sebab kul 5 ptg tak buka lagi.sebelum ni tak sakit..tapi bile dr kata induice sakit..mummy ambik epidural..sebelum induice..sib baik..dal kul 7 ke 8 malam..sakit sgt..epidural dah nak abis..dr ckp tak payah top up..sebab bukaan dah nak 10 cm..tepat kul 9..dah 10 cm..dr kata boleh dah beranak..push 3 kali je..alhamdulillah..alya dilahirkan..jahit pun tak bayak sgt..just 5 je..kira ok lah ekk..seriau plak cite pasal jahit2 ni..heheh
anyway..sekarang alya mmg jadi kakak yang baik..mengusik adik biasaklah..
skrg ni tgh petah nak ckp..ada je lah nak dibualkan..alya suka makan..alhamdullilah..alya adalah anak yang baik..amin..

dan cite anak kedua plak..




Nama: Nur Esya Quzandrea (Cute Girl)
Umur : Nak Masuk 4 Bulan (22 Julai 09)

Esya adalah anak kedua mummydida.dilahirkan secara normal juga di hosp pakar an-nur pada 22 Julai 09.yang ni jahit tak bayk..2 je..tu pun koyak sendiri.yang ni sekali teran jer..malam sebelum nak bersalinkan esya..mummy tak dpt tido,sakit pinggang.ingatkan tak beranak lagi..sebab lagi seminggu..nak due..gile tak gile..turun lif..jejalan kat bawah umah..(umah mummy apart style) samapi kul 1 pg..blk terus tido..
pagi kul 5 rasa nak kencing..turun je katil..burrr..air ketumban dah kuar..
apa lagi bgn kan mrdaddy..mrdaddy sempatlah berus gigi..pack baju alya..nak antar ke umah MIL.sampia hosp pakar an-nur kul 6 pagi..still 5 cm..tapi sebab takut sakit..minta epidural kul 7 pagi.mummy penakut tau..induice jugak..sebab dr takut pontensi bukak lambat..akhirnya kul 2 ptg mcm esya dilahirkan..sebelum tu memang rasa sakit yang amat..tuhan je tahu..sapa kata ambik epidural tak sakit gak..sakit..
skrg ni esya dah hampir 4 bulan..dah pandai senyum n ketawa bile diagah..mummy doakan agar anak-anak mummy menjadi insan yang berguna dan yang solehan..amin..

buat tuan rumah..haraplah mummyduda menang..amin..
pada kekwn..join lah contest ni..ada masa lagi ni..
Yehaaaa!!

13 November 2009

Seindah Butterfly Giveaway Kategori A

Posted by MummyDida at 12:34 PM 2 comments
Entry Khas mengenai contest yang dianjurkan oleh
Seindah Butterfly




Banner Contest




Nama : Dida & Shah
Tarikh Perkahwinan : 04 March 2006
Gambar Outdoor : Taman Kiara,TTDI




Contest lagi..kali ini contest gambar kawin yang so sweet..

Gambar ini adalah gambar masa mummydida wat outdoor lepas nikah..perghh..best gile..maklumlah dah halal..aku sungguh bahagia masa ni..

Cerita Cinta ku :
Kisah percintaan antara mummydida dan suami sungguh romantik.kisah kami bermula kira-kira 6 tahun yang lepas.masa tu mummydida berkerja dengan Mr Daddy.kira satu bumbung lah.masa tu pangkat mummydida jadi kerani je tapi ditukaskan kat kaunter.yang MrDaddy ni kira macam Manager @ Supervisor lah.
nak dijadikan cerita mummydida yang dok kat depan kaunter selalu lah nama staf n pegawai2 masuk opis..dah duduk kaunter kan?hehehhe
Pernah lah satu kali tu Mrdady pakai baju kaler pink.tapi mrdaddy kata bukan pink tapi merah..alah..pink jalur putih..memang nampak pink..sejak tuhari kami rapat..kalau satu hari tu mrdaddy pakai bj tu..mummydida akan fight..pink..pink..
tapi dia tak caya..tapi biasalah..kalau hati dah suka..benda tu leh jadi perbualan..bermulaan mrdaddy ajak2 kuar makan lah..tgk wayang..
mummy apa lagi..boleh je..movie pertama kami tgk..final destination 3..tgk kat mid valley..heheh.apa daa..tgk cite seram..bukan loving2 tau..
sama lah kami couple hampir 2 tahun..kami mengikat tali pertunangan selama 1 tahun,dam kami berkahwin pada March 06.sekarang ni dah mempunyai 2 org anak perempuan..yang sungguh comel..

kepada suami ku..i love u so much......
semoga perhubungan kita ini kekal selama-lamanya..amin



Kepada puan Eila..dida berkenan lah dgn shawl kat blog eila..
antara patern feveret dida..
i) Patern Cute polka Dots (ada kaler orange/hitam tak?)
ii) Two Tone Shawl (pink/orange/green)
ii) Plain Shawl

dan apakah agaknya hadiah drpd abu dhabi ni ekk..suspen betul...

11 November 2009

Baby SnowDrop Giveaway

Posted by MummyDida at 12:46 PM 2 comments
Salam..Hi frens..
nak cite pasal blog snowdrop ni..baru borak dengan dilla pasal mana nak cari penambah susu.dilla bg nama blog kak nisa..nampak amat berguna.dida tinggal nak order je ni..
so skrg,kak nisa ada wat baby giveaway,bukan contest pun.
nampaka macam berminat dgn giveaway nya..Cloth Pad
mmg tgh mencari..so ada peluang..dida nak try gak..
so pada kekawan yang nak cuba,try lah..mana tau rezeki..iye tak?
ni add blog nya-
http://babysnowdrop.blogspot.com/
http://www.babysnowdrop.com/


gelagat my little doter

Posted by MummyDida at 7:00 AM 1 comments
hi..
kali ni nak bagtau perkembangan my little doter

alya
: dah pandai count 1,2 and 3.
(one,to,thee,poh,pai,six,sepen,at,nine,tennnn) -bahasa alya.
:pandai ckp abc je.yang lain dia malas nak sebut.
:skrg makin cheeky
:paling gemor tgkiklan.kalau time iklan jgn panggil dia.dia tak kan menyahut.skrg dia suka tgk iklan mcd yang adik beradik tak sefahaman tu..org ckp Robot...T-Trex.tp alya ckp -bobo..twex.kekekek
:pandai menari hindi
:bile tanya 'alya anak sapa' mesti dia jawap -mummydaddy'.pandai jaga hati mummy n daddy.

esya
:dah nak masuk 4 bulan dah.
:21 hb 11 ni baru nak wat cukur jambul.sebab rambut dah naik botak.
:dah nak keras kepala
:skrg,kalau tido malam.tempat mesti seluas2 alam.dia aje yang punya.
:dah nak belajar mengereng kiri kanan
:senyum bile diagah
:tau pandang org bile kita panggil dia
:kuat minum susu

07 November 2009

Family Day KPKT

Posted by MummyDida at 10:55 AM 0 comments
salam..
hi kali ni nak bgtau post pasal family day kat hutan nan hijau-frim.tempat sek ren aku kat sini tau..cewah..promote..heheheh
family day ni anjuran kpkt,tapi sebab ppsppa bwh kpkt,kami pun di invite.tapi bukan semua anggota pun yang gi.ada yang selected je.cite pada masa kejadiaan,sebenarnya kul 7 pagi dah kena ada kat sana.aku ni bajet leh dtg cepat lah,maklumlah umah mak aku kat kepong.ermm tapi lambt gak.kul 7.30 sampai sana,dah lah aku pegang no bertuah kak ros n azwa.tapi sempat lah masuk kat dalam kotak tu.aku tak bwk esya..sebab tahu lmbt abis..takut panas lagi..
tinggal kat umah mak.nasib baik umah mak aku area situ je..
acara pertama senamrobik daripada pasukan polis.boleh tahan lah,ada lagu hindi,dangdut..poco2 pun ada.datuk menteri,datuk2 n datin2 semua goyang sama.heheheh.
lepas tu ada game antara kump.setiap kump ada campuran.ada yang dari jabatan,bahagian lain.
nak bagtau ni,acara rebut gula-gula budak bawah 6 tahun alya dapat tempat ke-4.bangga gak lah.heheheh
kitaorag semua main game semua.tapi ada yang menang,ada yang dpt no tercorot.
kitaorg ada bwk maskot lagi.mr bee and mrs bee.comel..
so enjoy the pic..

masa senamrobik..aku kat belakang tu..nampak?

me with alya

masa game rebut gula2 bawah 6 tahun..

nampak ai yang baju oren tu?

gambar kump pink

06 November 2009

Taklimat Family Day KPKT

Posted by MummyDida at 12:48 PM 0 comments
Hari ni ada taklimat pasal family day kpkt kat opis.dengar taklimat dan ambik reben ikut warna kump.aku dpat kumpulan gold..aku kensel,nak masuk kumpulan pink..hahahah
esok family day..aduyai pepagi kena kat sana..bolehlah..beriadah sekali sekali..

dapat parking,kupon n no cabutan bertuah.








24 October 2009

Lunch @ KennyRogers

Posted by MummyDida at 3:30 AM 5 comments
Hari ni kitaorg bah.legal makan lunch kat Mid Valley sempena birthday ai.
derang belanja..tq my frens..muahsss





14 October 2009

HAPPY BIRTHDAY DIDA

Posted by MummyDida at 4:30 AM 4 comments
lunch bersama MrDaddy @ Midvalley
sempena harijadi bini dia yang muda remaja ni..
tq syg..



kat opis,tggu MRdaddy.









23 July 2009

nEw bOrn

Posted by MummyDida at 1:57 PM 0 comments
Kenalkan my new lil princess-Nur Esya Ouzandrea.

DOB : 22 July 2009
Weight: 3.45 Kg
Where : Hospital Pakar An-Nur

beberapa saat dan minit selepas dilahirkan



bf pertama esya

22 June 2009

Happy Father's Day

Posted by MummyDida at 2:30 PM 1 comments








Entry hari ni khas untuk daddy alya..
Selamat Hari Bapa, Syg...

We love u so much..muahhssss

17 June 2009

Mummy dida now is 34 weeks pregnant

Posted by MummyDida at 3:27 PM 2 comments
salam..

Hi..dah bersarang dah mummy nyer blog.lama giler tak update.
ni nak tunjuk gambar mummy yang dah nak msk 34 minggu..macam dah tak lama lagi dah..
takutttnya....


03 June 2009

puisi untuk puteri ku

Posted by MummyDida at 4:45 PM 0 comments

Anakanda Ku,

Ku hitung setiap waktu yang berdetik…
Ku belai syurgamu dengan penuh kasih sayang...
Tiap kali itulah Mummy bermimpi..
Tiap kali itu juga banyak persoalan...
Bermonolog...'Bagaimana ya rupamu Sayangku ?'
'Apa Warna kulit, rambut dan bebola matamu'
'Haeeii.... Entahkan puteri atau putera..'
Cuma yang pasti dan hakiki, Inilah Anak Mummy...

Aduh ! comel benar geseran itu...
Entah datangnya dari kaki, tangan ataupun... kepala..
'Nakalnya anak Shah ni'
'Manja perinya persis Daddynya...'

Mata dan jemari ini menyentuh jauh ke dasar sanubari...
'Comel baju anak Mummy'
'Cepat besar ya Sayang, nanti cepat keluar'
'Mummy tidak sabar tengok anak Mummy'

Ya Allah hanya padaMu tempat aku berserah, selamatkanlah anakku...

Pada 3hb September 2007 bersamaan hari Isnin jam 9.13 malam,
Satu sejarah indah mencorakkan hidup ini,
Puteri yang dinantikan lahir ke dunia..
Selepas bertarung sakitnya badan dengan nyawa...

Keajaiban tangisannya meluruhkan airmata bagi setiap daripada ahli keluarga...
Serasa sakit tadi tidak lagi bermakna...

Syukur Ya Allah, persisnya serupa seperti Daddynya,
Dan seadilnya Allah SWT melahirkan dia sebagai Puteri...
Sama seperti Mummynya..

Dan hari ini,
Dialah bulan, Dialah matahari penyeri hidup kami..
Itulah Dia.... NUR ALYA QUZANDREA

Semoga hidupmu sentiasa dilindungi dan dirahmati Allah SWT.... AMIN !

24 March 2009

earth hour

Posted by MummyDida at 2:35 AM 0 comments




mummydida dah register..
anda dah??

sayangi bumi anda.. :)
tutup lampu pada 28 mac 09, pukul 8.30 malam..
selama 1 jam @ 60 minit aje ...yehaaaaaa

05 March 2009

Mari cuba-cuba hp baru...

Posted by MummyDida at 12:37 PM 1 comments
Hari ni kami kat department legal dok cuba-cuba hp baru.
hp ni baru dibeli oleh cik dora kita.hehehheh




Happy 3rd Wedding Anniversary

Posted by MummyDida at 4:00 AM 2 comments
Assalammualaikum W.B.T

Hari genap ulangtahun kami yang ketiga..
alahai,cepat tul masa berlalu..

Happy Anniversary syg..
moga perkahwinan kita akan sentiasa dilindungi oleh Allah..
moga kasih sayang dan cinta akan sentiasa tumbuh..untuk menguatkan lagi rumah tangga kita..
sesungguhnya aku amat berbahagia disamping suami dan anak-anak tercinta..
amin...

03 January 2009

Alya = 1Tahun 4 Bulan

Posted by MummyDida at 5:00 PM 2 comments
Perkembangan my little doter..

ari ni tepat alya setahun 4 bulan.besar dah anak ku..
perangai pun dah macam2 dia pandai..

sini aku listkan perkembangan alya

-gigi dah nak masuk 6 batang

-suka sgt kucing..kalau jumpa kucing..kuar lah bahasa jerman nya sambil borak2 ngan kucing.

-dah pandai dah kalau kita tanya " where ur mulut? hidung,telinga,rambut,gigi,perut,kaki n tangan..siaptunjuk kat bahagian tersebut sambil ckp "this" heheheh. separuh speaking..saparuh malay daaa

-minat gile dengan signboard Giant..maklumalah umah dekat Giant..kalau jumpa GIant..gembira sgt bunyi mulutnya..

-tahu ckp...mummy...this.. ada lah ayat 2 3..kalau terlepas..

-kalau riak ketakutan,mesti dia wat adegan tepuk dada..maksudnya..takutnya...

-pandai tepuk tangan,salam org samabil kiss, n flaying kiss.kalau flying..bunyi mesti ada.pandai bye-bye org.

-kalau merajuk..alya akan ke satu tempat..menangis sambil tangan kat mata..merajuk sgt lah tu..sensitif skrg..ya ampun...kalau mummy nya..

-suka buka lagu rock kat kete daddynya..kalau buka lagu rancak or rock..mesti kepala hayun2..sambil tangan cucuk langit.

walau apa pun..Nur Alya Quzandrea adalah anak yang bijak n baik..:)
 

all about love Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez