11 May 2010

alya-bijaknya dia

Posted by MummyDida at 1:06 PM 4 comments

disuatu pagi yang hening.ini dialog diantara seorang mummy & anak perempuannya...

"syg..kita tak boleh touch dog tau..sebab dog kotor..kita boleh touch cat..sebab cat kawan kita..

ok mummy,alya pun taknak pegang dog..sebab dog kotor..

dog kotor sebab dia tak pakai selipar..alya nak kawan dgn cat jer..





(alahai anakku..macam lah cat pakai selipar..hahahahah..)

09 May 2010

~ Happy Mommys Day ~

Posted by MummyDida at 12:21 PM 0 comments
Salam..mummy nak wish semua mommy2 = Happy Mother's Day!!!

Ucapan khas ini juga untuk My 'MAK & MIL..ur are the super mommy!!

sempena hari ibu ini...mummy nak post gambo masa first time jadi ibu...first time mummy masa melahirkan esya..

* sesungguhnya menjadi mummy kepada anak-anak ku adalah pengalaman yang terindah dalam hidupku..Ya Allah..bimbinglah aku untuk mengajar dan menjadi ibu yang terbaik untuk anak-anak ku..amin...



(abaikan muka mummy yang serabai tu ye..maklumlah..baru mengeluarkan tenaga melahirkan..tak sempat solek..*wink* )

21 April 2010

Saya Nak Cuti!!

Posted by MummyDida at 10:19 AM 0 comments
Assalamualaikum..
tgk tajuk kat atas macam iklan MAS plak..hehehehe
hi semua..pekabar?sihat.? mummy kat sini sihat..alhamdullilah..masih bernafas di bumi ciptaan ALLAh yg maha Kuasa ini..
tajuk entry kat atas..oo..mummy nak gi cuti...hehehehe
baru je lepas apply cuti..untuk bulan 5..tgk terlebih excited..bulan 5 nak cuti..bulan 4 dah apply..heheheh

insyallah..mummy akan gi bercuti bersama keluarga terchenta..di....
jeng..jeng..
*

*

*

*

*

*

*

*

*


Melaka Bandaraya Bersejarah pada 7-9 Mei






&
Perhentian-Redang & Lang Tengah pada 28-30 Mei
kat pulau2,kami akan bersnokeling...huhuhuhuhuh


tu je nak bgtau..hhihihih

so..JOm kiTa Cuti!!!!

22 March 2010

outstation @ mode senyap

Posted by MummyDida at 3:38 AM 1 comments
salam..

just nk inform..dari isnin ke rabu ni..mummy takde di kl..
ada keje di port dickson..org antar outstation.bukan bercuti ye..

perghh..dah penat larian mini marathon dan regatta kayak..kena plak tinggalkan suami dan anak2 gadis ku.sob..sob...

takpelah dida..keje kan...redha je..keje dan life kena balance..kan..kan..

so..lepas mummy blk..tunggu gambar marathon dan kayak...if sempat bergambo kat PD..mummy post..bye..

09 February 2010

:: the apple of my eyes ::

Posted by MummyDida at 3:05 PM 3 comments
terbaca blog lyein..entry sayang anak2 mama..
tersentuh....sebab mummy pun macam tu..
waaaa...sedihnya...



mummy mintak maaf sejak akhir2 ni mummy sgt garang kt alya dan esya
mummy mintak maaf sbb mummy sker jerkah2 alya bile salah dan esya asik merengek
mummy mintak maaf sbb mummy sker cubit2 n pukul2 alya
mummy mintak maaf sbb mummy sker jerit2 alya buat salah mummy tau, anak2 mummy masih kecil...masih tak faham ape2...

Bila mummy tak tahan sabar..
anak2 mummy menjd mangsa keadaan
mummy minta maaf sgt2 dan mummy sgt2 syg korang
sekarang ini bila mummy mengimbas kembali stp perbuatan yg mummy buat pada alya dan esya..mummy menangis syg..
daddy selalu ckp mummy macam mak tiri...
daddy selalu ckp..mummy tak sayang anak
mummy tak bermaksud nk marah anak2 mummy
mummy cuba utk tak pukul/jerkah/cubit dan sewaktu dgnnya stp kali mama marah alya
mummy cuba utk tak marah dan sewaktu dgnnya esya
tp kemarahan mummy mengatasi segala2nye...

skang ni alya pun dh pandai melawan cakap mummy
everytime mummy pukul, alya akan menjeling dan jerit pada mummy..masa tu mummy marah sgt2...mummy cubit alya lagi sampai alya nangis..ya allah berdosanya aku ini sebagai mummy?

sedeynyaa mummy bile stp kali tgk anak2 mummy tido...rasa berdosa sgt...
sedeynyaa mummy bile stp kali alya say sori..sambil kiss pipi mummy...rasa berdosa sgt...
sedeynyaa mummy bile stp kali alya say sori cium tangan mummy...rasa berdosa sgt...
mungkin anak2 mummy dh pandai melawan mummy disbbkan oleh didikan mummy jugak..
mummy sker marah2/pukul2 anak2 mummy spi anak2 mummy melawan cakap mummy...
mummy pn selalu marah mama sbb mummy sker meninggi suara kt anak2..
mummy cakap mummy tak cukup sabar nk jaga anak2...
mungkin mummy penat..
mungkin mummy penat dengan kerja
dan penat nk uruskan rumah tanpa pembantu
walaupun nenek & tok ma selalu membantu tp mummy rs stp kali balik umah, ade je mende mummy nk salahkan kt anak2 mummy...
daddy selalu berdoa supaya mummy berubah tak marah anak2 mummy...
tapi apakan daya...kemarahan mummy mengatasi segala2nya...

kesian pada alya..kesian pada esya
alya..bukannya kehadiran esya akan membuatkan hubungan kita rengang syg..
mungkin baby esya perlukan perhatian lebih..alya dah besar kan..
alya dah boleh berdikari..anak mummy pandai..
alya pun sygkan baby esya..kan? kan?

kesian pada esya..mummy suka jerkah kalau esya asik nak dukung..
kesian esya..mesti esya ckp dalam hati..mummy ni kejam..
kalau esya merengek..mummy akan suruh esya senyap..esya bukan faham..esya masih kecil..
kesian kat esya..maafkan mummy syg..

mummy berjanji, mulai harini, mummy akan cuba berubah....cuba bersabar..cuba mengatasi kemarahan mummy, demi anak2 mummy2 yg tersayang...mummy sayang anak2 mummy sangat2...mummy juga berdoa semoga anak2 mummy jadi anak2 yg soleh dan solehah..dgr cakap mummy dan daddy....tak naughty2 so takdelah mummy nk pukul2 lg anak2 mummy...

Ya allah..berikan aku kesabaran untuk mendidik anak-anak ku..
Bimbinglah aku Ya Allah..Amin



nota: lyein..sori ye..dida copy ayat lyein..(credit to Puan Lyein)

07 February 2010

* sexiest man alive *

Posted by MummyDida at 12:01 PM 2 comments
sesungguhnya..menjadi lelaki yg seksi..tidak lah perlu menayangkan tubuh yang seksi..muka yg hensem lagi tampan.tidak perlu ditambah kereta yang mewah..wang yang banyak...TAPI

seksi adalah ini!!!!!

06 February 2010

Tournement Volleyball @ Kompleks Sukan Bangsar

Posted by MummyDida at 2:27 AM 0 comments
salam....

hello..jumpa lagi..
ari ni nak publish 2 3 keping gambo masa game volleyball pagi tadi..
game ini dianjurkan bah.BSDKI..sebab turn derang jadi host perhimpunan bulan feb ni..
game ini diadakan di Kompleks Sukan Bangsar ..mummy mewakili bah perundangan join dgn BTP..lawan ngan bah.cleansing+kewangan.sepatutnya wa msk sekali..tapi tak dapat join..dia ada hal..
game ni stail kalah mati daaaa...tapi kalah tipis je..bak kat bedot and syamil.."takpe kak dida..kita main just for fun.."
oh ya..derang ada jual gak makan..spt nuget,hotdog..air kotak..air tin..duit kutipan jualan for charity Rumah Titian Kasih..lepas ni ada aktiviti..gotong royong @ Rumah Titian Kasih.(nantikan entry akan dtg!!)

gambar takde sgt sebab dah nak abis baru teringat kat kamera..huuuhuhuh..nantilah tambah pic..copy kat urusetia heh..
tgk yang ni dulu


bergambar tak hengat!!!


alya bergambar dalam kepanasan..

team final bertarung..


oklah..penyertaaan tu yang penting..lgpun dah lama tak main..serve pun main campak..inikan nak spike...huhuhu..(ckp macam terer naaaa...)

daaa...tata

29 January 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

Posted by MummyDida at 2:41 PM 1 comments
Salam lagi..

nah..ambik korang..hari ini mak gile update entry contest..hahahah



(contest ini dibuat oleh tuanblog eiya & mytomeioutlet..mcm best je contest ni..)
(segala syarat2 ada disini ye)


# tuanpunya blog,boleh tak bagi 2 keping gambar..anak ada dua..takde plak gambar yang sweet bertiga.(sweet ke?)..boleh heh?

pics 1#


Nama mummy yg SWEET : Rasyidah Syahrol
Nama anak pertama yang COMEL : Nur Alya Quzandrea
Tarikh lahir : 03/09/2007 (2 tahun 4 bulan

pic ini adalah semasa majlis potong jambul anak kedua..kakakya punya lah susah nak tangkap masa majlis..berlari sana sini..sebab byk geng..berpeluh-peluh main.ni dah dapat..ku peluk erat..cewah..tangkap gambar main laga pipi..suka sgt gambar ini..

pics 2#


Nama mummy yg SWEET : Rasyidah Syahrol
Nama anak kedua yang COMELl : Nur Esya Quzandrea
Tarikh lahir : 03/09/2009 (6 Bulan)

gambar ini plak anak kedua mummy..baru 6 bulan comel kan?..gambar ini sweet kerana..mummynya beria bergambar..tapi anaknya pandang daddy belah sana..siap muntah tu..
alahai..tomeynya..

nota: buat pada tuanblog dan para juri..selamat memilih..



Wedding Photo Contest By Lynn Hamzah

Posted by MummyDida at 11:34 AM 2 comments

(contest ini dibuat oleh tuanblog Lynn..mcm best je contest ni..)
(segala syarat2 ada disini ye)

salam..apa kabar semua...

la..entry contest lagi..
takpe..mummy cuba je lah..mana tahu.. menang..tapi mmg tak pernah menang pun..huhuhuh


dan..disini mummy pertaruhkan gambo kawin mummy yang tak seberapa ini..

jeng..jeng...jeng
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


(pics selesai akad nikah..selesai batal air sembayang..bergambar kat masjid..tgklah aksi terlampau my hubby..terlampau excited gembira peluk pinggang mummy lagi..dalam masjid tu..maklumlah dah sah..tangkap gambar siap main PEACE2 lagi..org tua & tok kadi semua geleng kepala..hahhaha)


Pengantin Lelaki : Shahrinaz Sri
Pengantin Perempuan : Rasyidah Syahrol
Ulang Tahun Perkahwinan : 04 March 2006


nota : kepada juri sekalian..selamat memilih gambar..

28 January 2010

Disney On Ice -Disneyland Adventure

Posted by MummyDida at 12:11 PM 5 comments
yeah..
semlm...mr.suami dah bookkan ticket disney on ice fo me and for alya..yeay!!..akhirnya..dapat gak nak gi tgk..alya bukan main gembira sakan di kala melihat papan iklan kat area sg.penchala tu...
tu lah hintnya.nak minta daddynya belikan tiket..huhuhu
cian laki mak tau..anak dah pandai demand..nak wat cam ne..terima je lah..



Date : 14 Mar 2010, Sunday 6.30 Pm
Venue : Stadium Putra,Bukit Jalil


nota: pada kekawan mak,sesiapa yang gi..JUMPA anda disana!!!

Sandwich sedap mummydida!!

Posted by MummyDida at 9:24 AM 0 comments

salam..dan hai frens.

#disebabkan ada permintaan daripada kekawan pasal resipi sandwich tuna mummy..disini mummy buh letak resipi..cuba tau..jgn tak cuba..


Sandwich sedap mummydida!!

(pic :credit to mr.google)


Bahan-bahannya :

- Roti (gardenia)

-1 tin tuna pakai yg brand TC BOY (real mayonese)

-1 labu Bawang besar merah

-1 sudu mayonis ( dida selalu pakai ladychoice)

- cheese (kraft)

- butter (mother choice)

=masukan 1 tin tuna kedalam mangkuk..gaulkan dulu sebab kekadang tuna ketul2 lagi..lepas tu

=masukkan bawang yang telah dihiris.gaukan..dan masukkan mayonis..agak2 ye..jgn byk sgt mayonis..sebab tuna td pun dah ada mayonis..letak lah garam kalau nak bg rasa..sikit je tau..tak letak pun takpe..


=then..sapukan roti dgn butter..dan ratakan tuna yang telah digaulkan tadi..letakkan cheese di atasnya..

*lada sulah boleh ditaburkan sedikit..kalau ingin pedas-pedas sikit..

boleh juga diganti cili api..jgn byk sgt..takut rasa lari..huhuh


=boleh juga bubuh salad kalau nak..

=then tutupkan roti tadi dgn roti yang telah disapu butter..then potong...


taraaa........siap..ermm..boleh lah dimakan.


Nota : roti ,cheese dan butter boleh je pakai jenama lain.. dan lagi satu..

buatlah dgn penuh kasih syg.pasti lagi sedap..tu yang suami syg..awww...


25 January 2010

i need help!!!

Posted by MummyDida at 10:32 AM 2 comments
Salam...

Hi..kekawan..
dida ada sikit problem lah..
my hubby dah tukar opis baru..dah dapat kad ing..kira kad kesihatan lah..kami anak beranak dapat satu kad tiap seorang..

dida dapat tahu.kad ni kena pakai kat klinik yang jadi panel untuk ING..dah check..byk gak klinik nya..tapi..dida kan selalu check ngan paeds kat An-nur bangi..an-nur bangi tak cover..kena ada GL..lah satu hal plak nak wat apply GL untuk tiap kali check up..

prosedurnya..kena gi klinik panel ING..mintak surat rujukan..mesti kena check dulu..baru dapat surat rujukan kan?tak kan dia nak suruh refer..kalau dia leh settlekan..tul tak? kalau dapat surat refer..baru kena fax kat ing..minta GL..dah approve..baru leh gi check up kat an-nur..aduyai..pening.

dida kena wat macam tu..sebab tak leh byr sendiri...n claim kemudian..sebab dah kad..mesti company hubby reject..

and kena lah cari paeds baru for my doter..antara hospital yang jadi hospital panel for ING..antaranya..

Antara hospital Panel ING di seluruh negara:

>Kuala Lumpur :-Pusat Perubatan Intan Gleneagles;Jln Ampang
-Damai Servis Hospital;Jln Ipoh
-Pusat Perubatan Pantai;Jln Bukit Pantai


>Selangor :-Pusat Perubatan Selangor;Shah Alam
-Pusat Perubatan Subang jaya;Subang Jaya
-Hospital Assunta;Petaling jaya
-Pusat Perubatan Sunway;Petaling Jaya
-Hospital Pakar Ampang Puteri;Ampang
-Hospital pakar Damansara;Damansara Utama
-Pusat Perubatan Darul Ehsan;Shah Alam


nak minta tolong lah..boleh bgtau peads mana yang terbaik..mana tau mummy kat luar ini ada pengalaman jumpa paeds antara hospital kat atas ni..antara hospital kat atas ni..kekawan dah

tq ye kekawan..

22 January 2010

: Pemeriksaan Kesihatan Bersama IJN :

Posted by MummyDida at 3:03 PM 2 comments
Salam..hi.
Hari ni nak cite pasal pemeriksaan kesihatan oleh Institut Jantung Negara (IJN). Opis kami org wat Bulan Mesra Perkhidmatan..so wat lah aktiviti check up untuk staf..free jer..dari BMI ke high blood pressure..kolestrol and blod sugar.

mmg lah dah tiap dept diaturkan masa untuk tiap dept..tapi masih kelam kabut..urusetia entah memana..org IJN tu pun kelam kabut..bengang gak lah menunggu lama..nasib baik takde infek kat result..huhuh..mummy punya result semua ok..yang tak OK.biasaklah my BMI..huhuhuh..tak suka..tak suka..nak wat camne..tapi yang penting mummy sihat tau..alhamdullilah..just kena turunkan berat badan yang berlebihan ni..hahah..

oh..lepas wat check up semua..dgr plak ceramah daripada IJN..juga dari pakar pemakanan IJN..
dan penerangan nya amat berguna...TQ IJN..

aduyai...macam mana lah nak dapat badan ideal ni..??


daaaaaaa

20 January 2010

Wedding Auntie Dhenuka

Posted by MummyDida at 9:18 AM 1 comments
hola...
ari ni nak post cite pasal wedding dhenu pada hari ahad (17 jan 2010)..dhenu adalah kawan mummy satu opis..dhenu ni kat bahagian kewangan sebagai penolong akauntan..ceremony majlis wedding dia ni stat dm kul 9 pagi macam tu..tp mummy dtg kul 10 lebih ok..mummy tak bawak esya..sebab esya masih sleep..tinggal ngan omanya..lagi pun sebab ada ceremoy tu..mesti esya tak selesa...bising kan..ermm..by the time mummy sampai kat dewan komuniti lembah pantai,mampley( pengantin lelaki) baru nak pasang thali & keliling api..kira ngam2 timing lah..kan?

makannya dhenu dah mention..halal food..tapi biasalah kalau makan sekali harung..Q panjang sgt..i beratur kat buffet vageterian..agak2 dah kurang org..baru beratur kat buffet biasa tu..biasa je foodnya..vegeterian lagi SEDAP!!!

so enjoy the pix..

pix pra wedding (kat entrance)

with Nithi..X-PPSPPA

meja pengantin


pelamin @ dais

"Q" untuk bergambar pengantin..mummy & Azwa..juga my little doter

Congrats Dhenuka & Nada!!!


Lovebirds & Cheeky Girl :p


(alya shout)

Happy honeymoon auntie DHENU & uncle NADA!!! dont'be notty tau



till then..dadadada

19 January 2010

~Petition For New Hp

Posted by MummyDida at 12:10 PM 1 comments
salam..
hi..mummy dah create satu petition untuk pujuk en suami..untuk belikan new hp..
hp o2 skrg ni dah bengong..menci sgt..
so kepada kekawan semua..sokong ye petition yng mummy wat..

sayang semua..muahh

urlnya : http://www.petitionspot.com/petitions/wishlistdida2010

13 January 2010

Oh Sayang!!!

Posted by MummyDida at 11:00 AM 0 comments
hari ini aribln 13..tarikh penting bagi mummy & my sayang,..hari ni cbuk nak menjawap tag..
idea tag daripada blog cik yan.
walaupun dia tak tag..mummy nak gak jawap..hahahah..


1. First time you met him - when and where?
kaunter kat opis lama..Xybase Tech..masa tu mummy 1 opis ngan dia,okey..bila ekk..erm..tahun 2003

2. Love at first sight?
erm..tak kot.dulu-dulu ada cinta monyet..kira tak?hahahha

3. Who is he when the first time you met him?
pangkat-pangkat bos kat opis mummy

4. How long does it takes for him to ask you out for a date?
lupa la..erm..lama gak mamat ni.main tarik tali nak ajak mummy kuar tau..

5. First place dating?
mid valley..tgk movie the final destination 2..hahahah (lepas tu kantoi ngan org opis)

6. How he proposed?
proposed? erm..proposed masa nak tunang..siap decide tarikh kawin..dalam kete gti mamat ni

7. Special date with him?
bulan march..sebab declare bulan march..tunang n kahwin pun bulan march..

8. Changes that he asked you to do?
mummy ni kurang sabar sikit..tu dia nak i berubah..

9. What is about him that you love so much?
everything about him!!

10. What is about him that you wish he would change?
romantik kena lebih lagi..hahahahah

11. You lose your mind and crack your head when he?
time dia marah

12. You will smile through your eyes for the whole day when he?
dia nak ajak bercuti & SURPRISE!!!!

13. Complete below sentences"My love towards my husband is as big as...?
" CINTA ADAM DAN HAWA-terbit di syurga,terang dijiwa- (jiwang karat tau i ni..)

dan dengan ini..saya nak tag plak soalan cepu mas ni..pada kekwn ku ye....tq

07 January 2010

biRthDay aZwa *_*

Posted by MummyDida at 12:53 PM 0 comments
Hi..baru abis perhimpunan bulanan dis..kena buat kat bulan januari sebab tak sempat wat bulan 12.sebenarnya bukan nak cite pasal perhimpunan bulanan...nak post gambar sambutan besday azwa..besday azwa 24 hb 12 tu..tapi asik postponed je lunch..erm.. tadi adora ajak pej pos...singgah sekali lah kat secret recipe. .dora beli kek..then kitaorg mintak lilin..Celebrate
besday azwa.."Happy Besday Wawa!!!

p/s: sori gambar sekeping je..tak boleh upload plak gambar..asik failed je



anak sapa lah lawa + comel ni?

04 January 2010

A New Me

Posted by MummyDida at 2:54 PM 5 comments
Salam..
hari ini adalah post aku yang pertama dalam tahun 2010..so..sempena tahun baru ni,aku ubah lah semua jadi baru..sampaii layout kat blog aku ni pun aku tukar..cantik tak? RED IS LOVE


so..sempena 1st entry..aku buh gamba aku with my CINTA..sekeping sudah..bagi memulakan hari dalam tahun 2010..

 

all about love Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez