16 November 2009

Seindah Butterfly Giveaway Kategori B

Posted by MummyDida at 8:58 AM
Salam..dan HOlaaaaaa

Tq pada tuan rumah atas usahanya untuk membuat contest baby comel sempena bufdaynya..happy bufday pada tuan rumah..!!

sekarang mummy akan bagi tau serba sedikit tentang contest Seindah Butterfly Giveaway Kategori B. Inilah bannernya contestnya..




  • Jadik FOLLOWER blog ni dan blog sponsor
  • Masukkan kami lam BLOGLIST kowang
  • Letak BANNER yg Puan Mai dah tulun buat diatas kat entry dan sidebar blog kowang dan link ke entry ni
  • Buat entry lam blog kowang dgn hanya menggunakan tajuk "Seindah Butterfly" Giveaway Kategori B
  • Upload hanya SEKETUL gambar comey dan cute miut anak kowang xkirelah dlm keadaan ape skali pun tapi 12sx xmau yer jelir Pastu cerite la sket2 pasal ank kowang alang2 tu kan...
  • Jangan luper letak name & umur so comey yer
  • Anak kowang perlulah berusia diantara 1 HARI - 12 TAHUN (biase org buat 1hari - 4 tahun kan.. tp sy sian kt bebudak cute miut yg dh beso tu..... xpe, masukkan yeh )
  • Kalau ade 10 org anak, bermakne 10 gambar boley di upload tp setiap gambar mesti ade gambar peserta saje.. mok atau pok nye walaupun cute miut xdibenarkan inteprem, ok!! takbole
  • Makesure si cute miut tu anak kowang dan anak kucing xkan dilayan
  • Kowang jugak merelakan gambar si comey kowang diabadikan dlm blog ini nnt
  • Kowang jugak dipersilakan untuk menerjah blog sponsor dan di entry anda nnt bgtau 3 design baju / ape2 je yg ader lam blog sponsor yg kowang minat. Mane tau powan cuda terharu lalu diberinye ketiga2 itu kepada pemenang ihikhik
  • Tinggalkan link entry kowang lam comment box entry ni.
  • Sy akan tinggalkan jejak di entry anda, I'Allah..
  • Tarikh luput : 06 / 12 / 2009
dan ini plak nak cite pasal ponsor hadiah daripada cuda.

Sponsor oleh : http://tokeybaju.blogspot.com
pergh..cuda punya baju memang best2..nak order..tapi tak order2 lagi..ni dah buat contest..harap2 dapat lah baju free..plzz..cuda..pick me..pick me!!!

dan kalau lah mummydida menang..

leh tak mummy mintak..hadiah ni..
a) minnie mouse/cookie monster (for mummy)
b) minnie mouse/cookie monster (for alya)
c) mickey mouse/cookie monster(for daddy)
d) minnie mouse/cookie monster (spesel request.. for baby Esya) ni mummydida byr sendiri

maklumlah..nak complete satu family.hehehehhe




dan ada satu hadiah misteri..apa lah agaknya...


dan gambar yang mummy nak contestkan ialah..


Nama : Nur Alya Quzandrea (Cheeky Girl)
Umur : 2 tahun 3 Bulan

Alya adalah anak dara ku yang pertama.dilahirkan secara normal pada 3 Sep 2007.Baby girl ini seberat 3.25 kg dilahirkan di Hosp Pakar Bangi.mummy start pecah air ketumban masa blk dari tgk pertandingan bunga api antarabangsa kat Putrajaya..konon2 nak gi toilet kat hentian..kuar je kaki dari keta..hah ko..air ketumban deras panas kuar..apa lagi pecut mrdaddy ke hosp.sampai sana nurse seluk..masih bukak 2 cm..samai ke tengahari esoknya..still 2 cm..dr ckp,kalau sampai ptg tak bukak gak..kena induice..induice gak lah..sebab kul 5 ptg tak buka lagi.sebelum ni tak sakit..tapi bile dr kata induice sakit..mummy ambik epidural..sebelum induice..sib baik..dal kul 7 ke 8 malam..sakit sgt..epidural dah nak abis..dr ckp tak payah top up..sebab bukaan dah nak 10 cm..tepat kul 9..dah 10 cm..dr kata boleh dah beranak..push 3 kali je..alhamdulillah..alya dilahirkan..jahit pun tak bayak sgt..just 5 je..kira ok lah ekk..seriau plak cite pasal jahit2 ni..heheh
anyway..sekarang alya mmg jadi kakak yang baik..mengusik adik biasaklah..
skrg ni tgh petah nak ckp..ada je lah nak dibualkan..alya suka makan..alhamdullilah..alya adalah anak yang baik..amin..

dan cite anak kedua plak..




Nama: Nur Esya Quzandrea (Cute Girl)
Umur : Nak Masuk 4 Bulan (22 Julai 09)

Esya adalah anak kedua mummydida.dilahirkan secara normal juga di hosp pakar an-nur pada 22 Julai 09.yang ni jahit tak bayk..2 je..tu pun koyak sendiri.yang ni sekali teran jer..malam sebelum nak bersalinkan esya..mummy tak dpt tido,sakit pinggang.ingatkan tak beranak lagi..sebab lagi seminggu..nak due..gile tak gile..turun lif..jejalan kat bawah umah..(umah mummy apart style) samapi kul 1 pg..blk terus tido..
pagi kul 5 rasa nak kencing..turun je katil..burrr..air ketumban dah kuar..
apa lagi bgn kan mrdaddy..mrdaddy sempatlah berus gigi..pack baju alya..nak antar ke umah MIL.sampia hosp pakar an-nur kul 6 pagi..still 5 cm..tapi sebab takut sakit..minta epidural kul 7 pagi.mummy penakut tau..induice jugak..sebab dr takut pontensi bukak lambat..akhirnya kul 2 ptg mcm esya dilahirkan..sebelum tu memang rasa sakit yang amat..tuhan je tahu..sapa kata ambik epidural tak sakit gak..sakit..
skrg ni esya dah hampir 4 bulan..dah pandai senyum n ketawa bile diagah..mummy doakan agar anak-anak mummy menjadi insan yang berguna dan yang solehan..amin..

buat tuan rumah..haraplah mummyduda menang..amin..
pada kekwn..join lah contest ni..ada masa lagi ni..
Yehaaaa!!

2 comments:

:: butterfly :: on November 16, 2009 at 3:38 PM said...

salam..
time kasih memeriahkan my giveaway..
gudlak yer ;)

~iRMa~

mummydida on November 17, 2009 at 11:48 AM said...

tq kak irma..

 

all about love Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez